כמובן, שצריך מרק לסופ"ש החורפי. להלן אחד פשוט מאד להכנה וטעים:

מצרכים

1 בצל גדול קצוץ

5 שיני שום קצוצות

5 כפות שמן זית

250 גר' עדשים כתומות, שטופות היטב ומושרות 10 דקות במים

10 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

1/2 צרור כוסברא

כפית מחוקה כמון

כפית מחוקה כורכום

מיץ מלימון גדול אחד

מים לכיסוי

פלפל ומלח

הכנה:

מטגנים בשמן זית את הבצל והשום עד לשקיפות בסיר בנפח 3 ליטרים. מוסיפים את קוביות הגזר ומאדים קלות, מוספים את הכורכום והכמון ובוחשים. מוספים את העדשים הכתומות ומכסים במים פושרים כ-10 סנטימטרים מעל גובה הירקות. מבשלים על אש בינונית-נמוכה עד להתרככותם של הגזרים והעדשים (כשלושת רבעי השעה). לקראת תום הבישול מעבירים כמחצית מכמות המרק לטחינה בבלנדר (או לחילופין לטחון חלקית בעזרת בלנדר ידני). מוסיפים כוסברא קצוצה, מיץ לימון ומתבלים בפלפל ומלח. מובטח תחילת חורף חמים!